Byggnation av "skills area" påbörjad!!!

Bilder
Byggnation av "skills area" påbörjad!!!
Bild 2
Bild 3
  • Nu händer det!
  • Vad då?

Jo, Svenska Cykelbanor AB är på plats med Tommy Johansson alias "Cross-Tompa" och Eric Wållberg i spetsen och de har tidigare än vad vi hade hoppats på påbörjat arbetet av Mera Lera MTBs s.k. "Skills area" i backen ovanför pumptracken.

Tompa och Eric kommer att vara här nu under vecka 3 för att sedan återkomma vid ett senare tillfälle för att slutföra arbetet med skills arean samt även vid ännu varmare väder asfaltera pumptracken så att den blir än mer underhållsfri. Detta kommer sannolikt om vädret tillåter att sk i slutet av mars / början av april.

Vad kommer att hända mer i detalj då?

  • En (ganska bred) uppförsled i sicksack uppför backen som komplement till befintlig f.d. liftgatan. Leden kommer att vara dränerad och beläggas med lämpligt ytmaterial. Idag är den gamla liftgatan alldeles för brant. Detta kommer göra att även den med korta ben (d.v.s. barn) kommer att kunna cykla upp till toppen.

  • En bredare teknikled av "Flow-karaktär". En led med doserade kurvor och hopp. Avslutas med någon form av träkonstruktion.

  • En smalare teknikled som inledningsvis följer det gamla röda spåret (som börjar på baksidan av kullen). Vi gör om starten med en ny större doserad kurva och får då ner farten på väg in i skogen. Där fortsätter vi med teknikmoment. Avslutas med någon form av träkonstruktion.

  • Ramper (hopp) byggda i trä. Landningar till dessa hopp kommer att vara beklädda med bark. En träningsanläggning för de lite äldre barnen. Storlek på hopp är jämförbart med hoppen i Hangaren, Ryd. Startramp för detta kommer ingå i byggprojeket. Allt detta i botten av backen i närheten av pumptracken.

  • Asfaltering av pumptrack. Justering av pumptrack med en startramp snarare än en infart som idag.

Finansering av projeket har gjorts möjlig genom bidrag från följande sponsorer i rangordningen: Allmänna arvsfonden, Östgötaidrotten samt Linköpings kommun.
Ytterligare pengar måste vi sannolikt skjuta till från klubben på ett eller annat sätt, kanske en med hjälp av någon sorts "crowd funding" / företagssponsring...? T.ex., skänka en hyfsat peng för att få en nedfart namngiven med firmanamn el. dyl.

Frågor? Kontakta någon i projektgruppen: David Johansson, Jonathan Hedrén, Lars Eriksson, Björn Sigvardsson, Niklas Lindbergh

Följ byggnationen på via våra kanaler: Instagram, #meraleramtb, Facebook och här på hemsidan.

https://www.instagram.com/p/B7REOX9F32-/?igshid=1ka36lqe8btwn

https://www.instagram.com/p/B7TlHx7D4Cm/?igshid=1iwzhm6q4r8c1

https://www.instagram.com/p/B7zEjFjl7cp/?igshid=14wpmzaxdfvu8 (ytterligare bilder tagna söndagen 26:e januari)

Punkakungen
Punkakungens bild
Medlem: 2004-10-04

Bildtext, bild 2: Igår söndag den 26:e januari

Här står fyra engagerade representanter av Mera Lera MTB:s framtid på sina cyklar tillsammans med några lika engagerade föräldrar och ser förväntansfullt fram emot resultatet av klubbens hittills största satsning! Det började med pumptracken sommaren 2018 och nu fortsätter vi med "skills arean" på backens norra sida, för vilken klubben har ett arrende.
Dagens relativt snabbt sammankallade arbetsdag riktade sig till klubbens äldsta ungdomar och deras föräldrar. Dagsverket bestående av uppröjning på byggnationsområdet var effektivt genomfört på ca 2,5 timme. Arbetet genererade två helt ok majbrasor som vi hoppas få hjälp av kommunen att frakta bort.

STORT TACK till alla som hjälpte till idag! (Det kommer säkert fler chanser! Wink ) #nodignoride #tillsammans

Vad händer härnäst? Jo, vår entreprenörer @crosstompaofficial från #svenskacykelbanorab kommer tillbaka redan imorgon måndag (vecka 5) och fortsätter arbetet!
Leriga hälsningar projektgruppen Skills area, Mera Lera MTB, Linköpings stigcyklister.

Bildtext, bild 3:
OBS! Området betraktas nu som byggarbetsplats och är därmed stängt för aktivitet!

#meraleramtb #allmännaarvsfonden #arvsfonden #Östgötaidrottaförbund #linköpingskommun #kulturochfritid #mtbwithkids #mtbkids #mtblife #spontanidrott

Det är bättre att cykla i lera och sörja än att... ehh, eller vänta nu...?! :-\

Punkakungen
Punkakungens bild
Medlem: 2004-10-04

Nämen vad trevligt! Ett litet reportage i Corren!
Jättekul att vårt projekt uppmärksammas då vi kanske ändå anses som en minoritetssport i jämförelse med fotboll och hockey!

https://corren.se/nyheter/linkoping/fartfyllda-planer-vid-backen-i-linkoping-om6480369.aspx

Det är bättre att cykla i lera och sörja än att... ehh, eller vänta nu...?! :-\

Punkakungen
Punkakungens bild
Medlem: 2004-10-04

Uppdatering Skills Area

Tompa och Marc har nu lämnat Linköping och återkommer i april för färdigställande. Hela backen och pumptracken är avstängd fram tills dess eller att annat meddelas. Det är av yttersta vikt att ingen rör sig vare sig med cykel eller till fots på det nybyggda då vi har en period med ömsöm minus- och plusgrader är banorna känsliga. Området är även avspärrat med plastband.

Vi önskar att alla hjälps åt och följer detta. Ser ni någon röra sig i området, avvisa personen. Hjälp även till att sätta upp avspärrningsband om något åkt ner.

//Projektgruppen

Bildlänk1

Bildlänk2

Bildlänk3

Bildlänk4

Det är bättre att cykla i lera och sörja än att... ehh, eller vänta nu...?! :-\