Gruskörning söndag 1 augusti

Säg nej till gegga!

Som ni vet var det blött under våren och en del nya och nygamla blöthål och geggpölar visade sig längs med banan. Dessa medför problem med erosion och breddning av stigen vilket vi inte tycker om. För att dessa kletiga skönhetsfläckar inte ska visa sig igen så fort det blir regn och blött i övriga skogen kommer vi på lämpliga ställen förstärka stigen med markduk och grus. Detta är en beprövad och mycket effektiv metod så vi kommer att få en klart bättre regntålighet på banan.

Utkörningen kommer göras med maskin så vi inte behöver slita ihjäl oss. Arbetet gör sig dock inte helt av sig självt utan det behövs några glada amatörer med spadar och krattor som skyfflar ut gruset, ju fler desto bättre. Det är inte svårt men man kan bli lite dammig så ta på dig oömma kläder och ett glatt humör.

Om du har en skyffel, spade eller kratta så ta gärna med den. Har du ingen så kom ändå, det finns ett antal att låna.

Samling klockan 09 vid portalen. Ta med matsäck. Fika kl 11:20 samt efter ett nån gång.

Ses vi där?
/Banchefen

åberg
åbergs bild
Medlem: 2008-11-09

Det blir bra arbetsväder på söndag, inte så varmt så man blir jättesvettig och kanske några stänk regn så det inte dammar.

Offe
Offes bild
Medlem: 2008-11-09

Är det någon som inte har något att göra idag och har en bil med dragkrok. Så är jag mycket tacksam om denna snälla människa kunde ställa upp och hjälpa till med en del släpvagns hämtning idag den 31/7 till morgon dagen 1/8. Slå en signal på 0709223008 snarast Smile

Offe
Offes bild
Medlem: 2008-11-09

Löst:)

Amelie
Medlem: 2008-11-09

Nu har vi ordnat fram 3 lastbilslass med grus, en fyrhjuling och 2 stycken fyrhjulingssläp så att grusutkörningen ska kunna göras så effektiv som möjligt. Tanken är alltså att medan den ena kärran körs ut och lastas av så fylls den andra. Detta kräver förstås att det är många som hjälper till.

Har du möjlighet att komma och hjälpa till en stund imorgon kommer du att vara till stor hjälp. Att vara med en liten stund är 100 gånger bättre än att inte hjälpa till alls! Har du en spade får du gärna ta med den, men det kommer även finnas att låna.

Arbetsdagen kommer att pågå från 09:00 fram till kvällen eller till dess att allt grus är utkört.

Välkomna!

/Amelie

Offe
Offes bild
Medlem: 2008-11-09

Jag kommer:-)

robjo
robjos bild
Medlem: 2008-11-09

Hej!
Stort tack till alla som var med och jobbade med banan idag. Som mest var vi kring 12 personer.

Det blev mycket gjort, här kommer ett försök till sammanfattning:

  • Ett tiotal surhål/ojämna passager blev grusade på norra och södra slingan

  • Påfartsträcka för ML12h från handikappslingan till ordinarie bana blev röjd (drygt 300m) och ett surhål stenfyllt och grusat.

  • Allmän slyröjning på utvalda partier av ML12h-slingan.

Banan ser najs ut och det har regnat så de nygrusade partierna borde sätta sig. Ut å provåk! Smile

/Robert