Inbjudan till Omberg Nightmare Downhill (OND) 10/12

Nu på lördag den 10/12 kl 17:00 går första starten på OND – Omberg Nightmare Downhill. Precis som det låter går tävlingen av stapeln på Omberg i mörker och vissa delar av banan går väldigt mycket nedför, men absolut inte så brant att någon behöver känna sig rädd för att delta.
OND är det sista loppet i Pannlampejakten. Alla är välkoma att vara med, oavsett om man kört de tidigare jakterna eller inte. För att maximera ensamheten kör vi tempostart. Crazy

Anmälan: Ingen föranmälan behövs, men man bör dyka upp vid startplatsen senast 16:45 för anmälan, nummerlappsutdelning och information.
Obligatorisk utrustning: Cykel, hjälm, vitt lyse framåt, rött lyse bakåt (Inga dispenser avseende bakljus denna gång, då vi rör oss i civiliserade områden!)
Kostnad: Noll kronor! Deltagandet sker på egen risk.
Vägbeskrivning: Från riksväg 50 som går längs med Omberg finns en avtagsväg mot Ombergslidens naturreservat. Sväng in på den och kör ca 500 meter till du ser en ”M-skylt” i en Y-korsning. Välj den vänstra vägen och kör ca 100 meter så är du framme vid startområdet. Försök parkera smart så att många bilar får plats. Det går även bra att parkera borta vid slalombacken efter klostret och cykla tillbaka till starten.

Bana: Den klassiska OND-banan där summan av uppför och nedför är lika med noll. (I stort sett bara slät stig/väg utan stök. Ingen Downhillhoj behövs, vanlig MTB funkar bäst!)
Sträcka: ca 8 km.
Klasser: Cyklist!
Priser: Efter genomfört lopp kommer vi att lotta ut priser bland de cyklister som deltagit i alla lopp i Pannlampejakten inklusive OND. Blir det därefter priser över får även övriga deltagare, tidtagare, åskådare, annat löst folk och eventuella förbipasserande nunnor vara med i lottdragningen.

Vi som valt att äta middag och sova över på Borghamns vandrarhem efter OND planerar att köra en tur på berget även på söndagen. Givetvis är alla andra som vill följa med på denna söndagstur varmt välkomna. Vi räknar med att starta kl 10:00 från Borghamns vandrarhem.

Samåkning till och från Omberg arrangeras lämpligen här på hemsidan, så hojta till om du har bilplats över eller önskar få skjuts.

Tidtagare kommer att behövas. Meddela gärna här på hemsidan eller via mail till meraleramtb@outlook.com om du eller någon du känner kan hålla tidtagaruret.

Välkomna! Love

/Amelie

Lennart B
Lennart Bs bild
Medlem: 2006-04-20

med tanke på vädret var det en ganska bra kväll att vara förkyld på Sad

Offe
Offes bild
Medlem: 2008-11-09

Tack och bock för en trevlig helg på Omberg. Synd om alla andra som inte var där Big smile

Lennart B
Lennart Bs bild
Medlem: 2006-04-20

jaja... vad gjorde ni för nåt skoj? O vad åt ni? Recept tack oxå! Laughing out loud