Inbjudan Träningsläger Isaberg 13-15 April

Inbjudan träningsläger MTB i Isaberg (Hestra)

Östergötlands Cykelförbund inbjuder för fjärde året i rad till träningsläger på Isaberg Mountain Resort (Hestra). I år hållas lägret under helgen (13-15 april) .

Området omkring Isaberg har ca 170km uppmärkta mountainbike-leder, se Isabergs hemsida http://www.isaberg.com/sv/aktiviteter/mountainbike/mtb-leder/ för mer information.
Sommaren 2015 gick MTB-SM på Isaberg, och banan finns kvar att testköra under träningslägret. Det finns även flera olika teknikslingor, hopp mm, dvs det finns någonting för alla olika nivåer av cyklister.

Lägret är framförallt riktat till ungdomscyklister i Östergötland. Vi kommer dela in oss i olika grupper beroende på ålder och erfarenhet. Alla åldrar är välkomna att delta, för yngre cyklister som inte är vana att åka utan förälder rekommenderas att förälder följer med. Ledare finns på plats att ta hand om alla ungdomar som inte har föräldrar med sig. Självklart är även äldre cyklister välkomna att delta på lägret, men vi kan då inte garantera ledarledda grupper. Dock finns det många olika uppmärkta slingor så det går utmärkt att ta sig runt på egen hand.

Vi bor i stugor på Isaberg Mountain Resort (vi har ca 80 bäddar förbokade), för de som vill det finns även en campingplats på området.
Frukost står vi för själva i stugorna, medan lunch och middag äter vi gemensamt i restaurangen på området. Blir vi fler anmälda än vi har bäddar prioriteras ungdomar med familj, annars är det först till kvarn som gäller.

Resa sker till självkostnadspris med egen bil eller samåkning gemensamt i klubbarna. Om någon behöver hjälp att ordna skjuts meddela gärna det i anmälan så försöker vi lösa det på bästa sätt.

Fokus för lägret är att skapa en gemenskap mellan cyklister från olika klubbar i Östergötland. Målet är att ha roligt tillsammans både med och utan cykel! Tidigare läger har varit mycket uppskattade av deltagarna.

Preliminärt program: (detaljer kommer senare)
Fredag Ankomst ca kl 17-17:30, 1 lättare träningspass kl 18, ledare kommer eventuellt att finnas på plats.
Lördag: Träning 2 pass (fm + em). Eventuellt bakar vi in ett lättsamt tävlingsliknande moment i träningen.
Söndag: Träning 1 pass (fm) ev kommer vi att köra ett kortare pass på eftermiddagen.

Huvudledare: Kalle Axelsson, Mjölby CK. Ulf Pettersson och Erik Ernstsson Finspång CA.

Kostnad (boende, lunch & middag):
• Barn/Ungdom (upp tom 16 år): ca 500-700kr
• Vuxen (17 år och uppåt): Självkostnadspris, ca 900-1100kr.
Kostnaderna är uppskattade då vi för tillfället inte vet hur mycket av de sökta bidragen som vi kommer att få. Definitiv kostnad meddelas så fort vi får svar på vilka bidrag vi får, eller i PM som skickas ut inför lägret.

Anmälan: **senast fredag 16/3 **skickas till Ann Berglund ann_swimming@hotmail.com
Vid eventuella frågor kontakta Ulf Pettersson, Finspång CA 0122-887007 eller ulf.pettersson@siemens.com