Nybörjarträning für alle! (alla vuxna)

Bilder
Nybörjarträning für alle! (alla vuxna)
Vallabanan, start
Dagens nybörjarledare

Låt inte bilden skrämma dig! Laughing out loud
Ser du dig som en nybörjare på det här med att cykla mountainbike på stigar i skogen?
Då ska du ta detta tillfälle i akt!

lördag den 23:e mars arrangerar vi en riktigt och renodlad nybörjarträning!
Dvs, du som är nybörjare och som inte har erfarenhet av grundposition på cykeln, tyngdpunkt, läsa spåret, växla i tid, etc är varmt välkommen. Kille eller tjej spelar självklart ingen roll men du bör vara fyllda 16 år-ish och uppåt... Yngre cyklister hänvisar vi till ungdomsträningen (som dessvärre är fulltecknat för våren redan) samt de kommande "familjecyklingarna" som är ett nytt koncept för i år! (se kommande info under våren)

Förberedelser?
Naa, se tekniska krav (säkerhet) på cykeln under "ungdomsträning våren 2019" på hemsidan så är det lugnt.
Dvs, en fungerande cykel med pluggande styrändar samt hjälm på huvudet så kör vi! Wink
En vattenflaska kan ju vara bra att ha med då väderprognosen än så länge ser ut att bjuda på +8'C.

Innehåll?
Vi kommer INTE att fokusera på kondition och hastighet utan på TEKNIK genom att cykla med med hjälp av tips samt stanna och hjälpa varandra vid tekniska svårigheter och repetera dessa moment några gånger. Sannolikt kommer vi att köra en förenklad version av Mera Leras legendariska Vallabana då originalbanan egentligen inte är någon nybörjarbana. Dvs, vi kommer undvika de svåraste partierna, eller om så önskas så "tittar vi" på dom också! Det är NI som bestämmer nivån! Vi är där för Er!

Måste man vara medlem?
Nej, inte denna gång! Denna nybörjarträning ser vi som en väg in i mountainbikegemenskapen!
Men uppskattar du denna aktivitet så ser vi givetvis att du blir medlem och stöttar klubben och dess ideella arbete med ungdomsverksamhet, arrangemang och banor, etc.

Är detta ett prova-på-tillfälle?
Njae, det kan man kalla det men det förutsätter egen cykel och utrustning. Vi har för närvarande inte några lånecyklar. Sad

Var, när och hur länge?
Tid och plats är ordinarie startplats för Vallabanan vilket är grusplanen på sydsidan om skogen vid grus-cykelbanan som går tvärs genom Vallaskogen från T1 till Vallastaden via torpet Jonsbo. Det finns en ny stor informationstavla i trä vid mötesplatsen. Vi träffas där för att försöka börja kl 10 på lördag den 23:e mars. Vi tänkte väl hålla på ca 1,5 timme eller kanske uppåt 2 och det är helt OK att avvika när man så önskar om ni har nån tid att passa.

Parkering?
Om ni kommer med bil så går det säkert att parkera nere i Vallastaden eller chansa på att det finns plats nere i T1 eller vid Circle-K-macken om ni vågar stå där.
Det går att korsa bussgatan vid övergångsstället med bil om man har lite markfrigång och parkera vid grusplanen/starten. Det är ingen som hittills vare sig blivit tillsagd eller bötfälld för det tilltaget ännu. (se rött kryss på kartan här bredvid)

Har jag glömt nåt? Förmodligen! Frågor? Hör av här på forumet eller i fejsboktråden (då inlägget kommer länkas dit), eller kontakta mig Niklas L direkt tex via sociala media: Facebook, Messenger, Snapchat, Instagram, mejl (namn+gmail), sms och t o m telefon (noll sju tjugotre tolv 66 femtitvå)! Shock

/Lerigt välkomna till en stund "skoj på hoj", Niklas L

PS. Tacksam för föranmälan/intresseanmälan genom kommentar till inlägget eller i Fejsbok-eventet.

Punkakungen
Punkakungens bild
Medlem: 2004-10-04

Med tanke på att en (1) anmält "kommer" till detta event (via Facebook) plus nio till som valt "intresserad" (var av några som jag anser vara lite för överkvalificerade) så lutar det åt att detta arrangemang skjuts på framtiden.
Här på hemsidan säger statistiken drygt 100 "reads" och i övrigt ingen anmälan.
Beslut tas imorgon, torsdag kväll.

Det är bättre att cykla i lera och sörja än att... ehh, eller vänta nu...?! :-\