PLJ #5 OND - Resultat

I helgen avgjordes Pannlampejaktens sista delmoment, OND (Omberg Nightmare Downhill). Trots minusgrader, ett nyfallet snötäcke och en bitande nordanvind kom 12 cyklister till start sent på lördagseftermiddagen för att göra upp om vem som skulle ta hem segern i det gamla anrika loppet OND. På startlistan fanns förutom en rad flitiga pannlampejaktsdeltagare även en gammal Mera Lera-räv från Strängnäs i sällskap med en ung rävhane från samma stad.
Starten gick som traditionen bjuder i tempovariant, dvs cyklisterna startade enskilt med en minuts mellanrum och som vanligt började banan med en lång och bitvis jättebrant uppförsbacke. Efter den värsta uppförscyklingen väntade slakmota i motvind innan det var dags för den efterlängtade utförsåkningen som var över alldeles för fort innan det var dags att gneta uppför igen. Två varv skulle avverkas på så kort tid som möjligt och de flesta hann uppleva blodsmak och någon lämnade till och med blodspår efter sig...
Tidtagningen sköttes denna gång av en lampförsedd stol och när alla hade gått i mål och tiderna jämförts kunde man konstatera att bröderna Axelsson återigen är de som har det lättast när det är som jobbigast. Snabbast var Kalle, tätt följd av Olle och ett par minuter efter dem gled farbror Christer in på en finfin tredjeplats.
Loppet avslutades med korvgrillning och utlottning av fina priser skänkta av Nellborgs bland de cyklister som varit flitiga och deltagit i alla loppen i årets Pannlampejakt.

Här är resultaten från OND:

Placering Åkare Sluttid Poäng
1 Kalle Axelsson 27:15 12
2 Olle Axelsson 27:29 11
3 Christer Högman 29:52 10
4 Lennart Berggren 30:48 9
5 Conny Andersson 31:45 8
6 Dag Helstad 32:20 7
7 Jocke Holm 32:29 6
8 Tobias Engström 34:09 5
9 Niklas Andersson 34:29 4
10 Dick Vizins 34:56 3
11 Lars Eriksson 36:37 2
12 Amelie Magnander 39:39 1

Som den uppmärksamme redan har insett var det ingen som lyckades skrapa ihop tillräckligt många poäng för att peta ner Sommis från pannlampejaktstronen. Mer om den slutgiltiga poängställningen kan ni läsa här.

Jaktledarinnan tackar alla deltagare och tidtagare för i år och hälsar alla välkomna åter nästa höst. Love

dag
dags bild
Medlem: 2008-10-03

http://www.youtube.com/watch?v=h1MYPEjGIjY

Det var värre än normalt i år. Hu, så långsamt jag cyklade.

Tack till Amelie + medhjälpare för ett fantastiskt arrangemang! SmileLove

/Dag

åberg
åbergs bild
Medlem: 2008-11-09

Uppförsbacken är lungmosande brant även när det är barmark. Nu måste den ha varit jobbig på riktigt.

dag
dags bild
Medlem: 2008-10-03

Fast det gick över all förväntan! Det gick ju faktiskt att cykla. När jag kom dit på lördagen var jag förberedd på att släpa / kånka / dra cykeln hela vägen uppför backen.

/Dag