Rapport från premiären av Stenbocksturen

Bilder
Bild från det bakre startledet för oss som åker lite noggrannare
Bild från det bakre startledet för oss som åker lite noggrannare
Lisa K på pallen!!! Respektfull 3:e plats. (Bild stulen från Stenbocksturens Facebooksida)

I söndags i den gångna vinterlika helgen (i alla fall temperaturmässigt) så var det premiär för Stenbocksturen i Boxholm. Ett mycket trevligt XC-motionslopp som bjöd på överraskande mycket med fin och flowig stig och i en ganska krävande kuperad men väldigt fin miljö! Hela arrangemanget var väl organiserat och genomfört (även om det enligt ryktet uppstod nån "fasförskjutning" i version 1 av resultatlistan, vilket jag personligen kan ha väldigt mycket överseende med). Uppmärkning av banan, funktionärer, flaggvakter och en vätskedepå med saft och chokladbollar, etc..ja det kan ju bara bli MVG i betyg!
Om nån skulle tvinga mig att jämföra med andra regionala lopp vad gäller banans karaktär så mellan Risten Runt och Ydrebiken kanske..?! Lite mer teknisk än "Ouisten Ount" men helt genomförbar för en "nybörjare". Mitt minne av Ydrebiken var fler brantare backar och lite mer teknisk, men ändå inte så tekniskt som de tekniska partierna av tex Vretabiken. Jaja, det är min personliga bedömning. Jag tänker i alla fall köra igen även om jag inte placerade mig lika bra som Lisa som landa de in på en respektfull 3:e plats! Crown
"Lerorna" bland herrarna skäms inte heller med placeringar på 6:e, 8:e och 10:e plats följt av flera. Totalt var 15 Leror anmälda! Det slår vi lätt nästa år! Riktigt bra kämpat alla som var med!

Resultatlista finns publicerad på https://www.svenskalag.se/besk/sida/66146/stenbocksturen

Följ Mera Lera MTB på Instagram: https://www.instagram.com/meraleramtb/