Resultat PLJ #5 (OND) 2014

Förra helgen kördes OND (Omberg Nightmare Downhill) som var den avslutande delen av årets Pannlampejakt. Det var nära att bli deltagarrekord! Bara vid ett tillfälle tidigare i OND:s historia har det varit färre deltagare än de tappra fem som dök upp vid foten av berget.
Som vanligt började banan med en rejäl klättring där man fick chansen att slita lite på de lättaste växlarna. Utförsåkningen var som vanligt ett populärt inslag på det ca 4 km långa varvet som kördes 2 gånger av varje cyklist.
För att inte riskera att ta hem totalsegern hade Jaktledarinnan hittat på en regel som hon hoppades skulle möblera om lite i poängställningen. Det gällde förstås att köra de två varven så snabbt man orkade. Varje cyklist fick garanterat 20 poäng för sitt deltagande och dessa poäng fick multipliceras med det antal hela minuter man kom före den cyklist som var långsammast.

Snabbast på de två varven var Christer, som verkligen var i behov av en rejäl poängsumma, efter att ha halkat längst ner på poängställningen under tidigare lopp. Han var tätt följd av Lennart, som inte heller kunde skryta med en framstående plats i totalen. Henke och Lars lyckades också klå Jaktledarinnan med viss marginal, men tyvärr, ingen hade tillräckligt stort försprång för att peta ner henne från PLJ-tronen...
Efter genomfört lopp lottades det ut finfina priser som var skänkta av Motala Cykelaffär och sen åkte cyklisterna vidare till Borghamns vandrarhem för att med god mat och dryck fira att PLJ var avklarad för den här gången.

Så här fort cyklade OND-deltagarna:

Plac Pannlampejägare Tid Poäng
1 Christer Högman 28:27 7x20=140
2 Lennart Berggren 29:14 7x20=140
3 Henrik Carlberg 31:11 5x20=100
4 Lars Eriksson 32:29 3x20=60
5 Amelie Magnander 36:14 20
- Jennie Carlberg Tidtagare 15

Slutresultatet av årets PLJ hittar du här.

Jaktledarinnan meddelade att hon nu efter tio säsonger som arrangör av PLJ tackar för sig och överlåter uppdraget åt andra hugade spekulanter. Hon lovar att lära ut sina skills när det gäller att reflexmärka banor (vilket kan vara riktigt klurigt). Om du känner att du är sugen på att bli nästa säsongs PLJ-arrangör är det bara att höra av dig till styrelsen.

/Jaktledarinnan

Lennart B
Lennart Bs bild
Medlem: 2006-04-20

Självfallet kvarstår dock Jaktledarinnan&Co som middagsansvariga Wink

Pällä.S
Pällä.Ss bild
Medlem: 2004-10-11

Bra jobbat Amelie.
Det svåraste för efterträdaren blir att lära sig hitta på alla finurliga regler Tongue