Resultat, Vidingsjö 3-timmars

Bilder
John vann Vidingsjö 3-timmars
John vann Vidingsjö 3-timmars
JNA på en skogsmoppe!
Armarna ut, benen in. Dag känns igen på håll.
Resultat, Vidingsjö 3-timmars
Resultat, Vidingsjö 3-timmars
Resultat, Vidingsjö 3-timmars
Lundgren körde 12-timmarstempo, men var inte långt efter ändå.

För att få ett bra genrep inför 12-timmars om knappt två veckor körde vi ett tretimmarslopp i Vidingsjö på nästan samma bana som kommer att användas under det stora loppet.

Efter en hel natt av ösregn gick solen upp över en dimmig Vidinsjöbana. Det skulle komma att bli ett väldigt fuktigt och halt lopp! Trots detta dök 16 soloåkare och ett tvåmannalag upp till starten!

Efter ett långt och hårt lopp korades John Carlsson till segrare framför Kalle Broström och Dag Helstad. 8 varv hann segraren med, vilket summerar till 48 km i halkan. Bra kört!

Hela resultatlistan finns här: Resultat, Vidingsjö 3-timmars

Fyll gärna på här nedanför med era raceberättelser och kommentarer på arrangemanget!

dag
dags bild
Medlem: 2008-10-03

Fler bilder finns här: http://www.flickr.com/photos/dag_helstad/sets/72157624556018815/

Man kan ju tro att mitt på dagen i augusti ska ge ljus så det räcker, men icke. Min stackars kamera fick kämpa hårt för att få till några bilder. Det var blixtväder, helt klart, men en sån fanns inte med i väskan... Tack till Lasse som tog bilderna.

/Dag

dag
dags bild
Medlem: 2008-10-03

Jag får väl börja då...

Innan loppet hade jag en enkel strategi. Gå ut stenhårt. Vägga. Stanna och drick nåt med massor av socker i. Vingla i mål.

Nu blev det lite annorlunda. Tempot var ganska lugnt det första varvet, och eftersom jag inte var först i spår var det bara att följa med i klungan. Att gå förbi och rycka bara för att sen klappa igenom kändes lite... ja, fjantigt. Shy

Jag bestämde mig istället för att försöka köra jämnfort hela loppet. Det funkade alla varv - varvtider mellan 23:02 och 23:48 enligt GPS:en - utom det sista då jag tappade ångan totalt och dessutom vurpade hårdare än jag gjort på åratal.

Jag stannade och tog en rast efter fyra varv. Drack en Red Bull. Det gör jag inte så ofta. Lättdrucken och mycket socker - precis vad jag behövde! Smile Den räckte i tre varv.

På varv 6 och 7 märkte jag att jag hade börjat ta in på John. Som mest var jag tre minuter efter, men när vi gick ut på sista varvet var jag bara halvminuten efter! Nu jäklar, tänkte jag och öste på allt jag hade. Det gick fort som tusan i 30 sekunder, och sen sa Red Bull:en upp sig. Tired

Nä, det blev till att bevaka andraplatsen istället. Det gick skapligt, tills bara bara någon meter innan andra långa spången var slut. Mitt framhjul släppte, och innan jag visste ordet av gled jag längs spångens riviga yta och landade i en hög bland rötterna efter spången. Det var en rätt läskig vurpa, för den var verkligen helt handlös och oväntad. Jag kostade på mig lyxen att ligga kvar en stund och oja mig.

När jag väl var uppe igen hade jag tappat all fart och geist. Och andraplatsen. Det var bara att sick-sacka hem.

Jag lyckades faktiskt slå runt ordentligt en gång tidigare också. Det hände när jag tänkte cykla långsamt uppför en backe, eftersom jag var rätt säker på att kunna rulla ikapp mitt sällskap i utförslöpan efter. Dålig idé. Tjong så låg jag i backen med vrist som inte mådde så bra. Nu är den alldeles svullen och öm...

DSC_0233
Oaj!

Jag måste ändå säga att jag är väldigt nöjd med insatsen. Det var säsongens enda längre lopp, och jag var verkligen inte tränad för det, men med lite vilja och envishet kändes det ändå som att gubben fortfarande kan! Smile

/Dag

åberg
åbergs bild
Medlem: 2008-11-09

Senaste tidens arbetsdagar har gjort ordentlig nytta tycker jag det verkar som. Några geggpölar finns förstås här och där men de flesta delar av banan håller för ganska tät trafik även när det är så äckligt blött i hela skogen som det var igår.

åberg
åbergs bild
Medlem: 2008-11-09

Var det bara Lasse som tog bilder med Dags kamera? Bra gjort av Lasse att ta en bild samtidigt som han sitter på huk en bit bort från kameran, på andra sidan Jonas cykel Smile

JNA
Medlem: 2005-05-28

så kallad split vision?
Snygga bilder var det i alla fall, all heder åt fotografen som tom fick mig att se normal ut (nåja).

JoNAs

Riktiga män kör odämpat!

Offe
Offes bild
Medlem: 2008-11-09

Det är kul att fota när man får låna en så fin kamera. Och jag är snabb det syns ju tydligt på bilden Anders. Eftersom jag släppt kameran tryckt på knappen och hjälper sedan Jonas och hinner tillbaka igen Big smile