Resultat Vintercup #3 2010

Bilder
Amelie laddar på genom snövallen.
Amelie laddar på genom snövallen.
Bra och tydliga banmarkeringar är viktigt. Just denna är dock ej enligt reglementet.
Gary festar loss.
Det snöade och blåste.

Så var då den tredje deltävlingen i Vintercupen 2010 avgjord! Förmodligen har aldrig värre väder skådats under en vintercup, med kraftigt snöfall, hårda vindar och -10 grader i luften.

Startfältet var aningens uttunnat. Man får väl anta att de flesta helt enkelt glömt bort att det var ett race idag. För det kan väl inte vara så att nån bangade på grund av vädret? Wink

Nåja, loppet var hårt och skoningslöst, med en bana som slingrade sig runt mestadels urdruckna vin- och ölflaskor på en öde parkeringsplats i Mjärdevi. Så sent som på fredagkvällen var platsen väl plogad och upplagd för ett race i högt tempo och knäskrap i böjarna, men när lördagmorgonen kom så såg det helt annorlunda ut. Snitthastigheten var inte så imponerande.

Vi körde två omgångar med 5 respektive 6 heat med en skvätt kaffe i en skönt uppvärmd bil mellan omgångarna. Efter de första 5 varven funderade vi på om en omgång sten-sax-påse skulle få avgöra utgången av racet, men som de hårda cyklister vi är gav vi oss än en gång ut i snöyran och gjorde upp om pallplatserna.

Till slut såg resultatlistan ut som följer:

Åkare Placering
Dag Helstad 1
Christer Högman 2
Amelie Magnander 3

Eftersom det var ett vinterrace så var förstås reglerna också lite annorlunda. Den här gången bestod banan av dels en straffrunda (kör ett varv runt en termos), dels ett vanligt längre varv. Den som kom sist föregående heat körde ett varv runt termosen, och fick sen ge sig av ut på banan. Den som kom näst sist körde två varv, osv. Det gjorde att det blev ganska svårt att vinna två heat på raken. Hade vi varit fler hade det varit roligare. Å andra sidan hade inte alla fått rum i bilen då, så då hade vi frusit mer. Och det hade ju inte varit så kul.

Trancenote
Trancenotes bild
Medlem: 2006-09-10

Imponerande att ni krigade er runt så många heat, upplägget på tävlingen låter väldigt kul. Jag hade lovat att komma och jag var på väg, men det var vädret i kombination med att min bakväxel inte vill fungera som tvingade mig att ge upp, såhär i efterhand ångrar man lite att man inte krigade ändå och låtsades att man hade en singel speed. Puzzled

dag
dags bild
Medlem: 2008-10-03

Här är en video från racet!

/Dag