Resultat Vintercup #4 2010

Bilder
Robban tar ledningen på etapp 2
Robban tar ledningen på etapp 2
Sommis
Dags för start i heat 2
Amelie
Robert

I strålande solsken och bländande vit snö avgjordes i förmiddags den fjärde omgången av Vintercupen! Cool För omväxlings skull kördes den som ett etapplopp bestående av 5 delsträckor. Deltagarantalet hade glädjande nog stigit med 100% från förra omgången! Efter nummerlappsutdelningen på en centralt belägen innergård gav sig hela gänget ut till eklandskapet för att ta sig an utmaningen som bestod av följande moment:

Balans och benstyrka - En etapp om ca 500 meter som kördes på en smal stig av relativt hårt, men bitvis även löst packad snö. Tempostart. Egen tidtagning. Poäng: Sommis 6p, Peter 5p, Christer 4p, Robert 3p, Anders 1,5p, Amelie 1,5p.

Backsprint - ca 700 m snöbeklädd grusväg som under större delen av sträckan gick uppför. Masstart med egen tidtagning. Poäng: Sommis 6p, Christer 5p, Peter 4p, Robert 3p, Amelie 2p, Anders 1p.

Stafett - Deltagarna delades upp i tre lag. Start vid färist, vända vid nästa färist och sen snabbt bege sig tillbaka till första färisten för växling. Poäng: Peter och Robert - 3p var, Sommis och Anders - 2p var, Christer och Amelie - 1p var.

Halfpipe - En kilometerlång plogad skogsstig, omgiven av höga snövallar skulle forceras. Distraherande moment i form av lösa hundar, hundägare och spårlinor hade placerats ut på strategiska ställen för att sätta cyklisternas psyke på prov. Tempostart. Egen tidtagning. Poäng: Sommis 6p, Peter 5p, Christer 4p, Robert 3p, Anders 2p, Amelie 1p.

Störtlopp - Cyklarna lämnades på toppen av Mount Vidingsjö. Cyklisterna iklädde sig svarta plastsäckar, som gjorde att de kom upp i riktigt bra fart när de kastade sig ut för branten. 2 åk. Startordning enligt omvänd jaktstart som baserades på tidsdifferensen mellan cyklisterna när målgångstiderna från den första och den andra deletappen hade lagts ihop. Detta gav utrymme för revansch för de cyklister som inte hade varit tillräckligt snabba för att knipa många poäng under de tidigare etapperna. Poäng: Anders 6p, Amelie 5p, Peter 4p, Robert 3p, Christer 2p, Sommis 1p.

Evenemanget avslutades med en slarvigt och felaktigt uförd sammanräkning av poängen. Den korrekta tipsraden denna lördag ska istället vara:

Sommis 21p
Peter 21p
Christer 16p
Robert 15p
Anders 12,5p
Amelie 10,5p

Detta innebär att vi har två cyklister som slutade på samma aktningsvärda poäng, nämligen Sommis och Peter. Eftersom Sommis trots allt var något snabbare än Peter på alla tidtagna sträckor, så ger den enväldiga domaren ändå segern till Sommis.

Slutpoängen som ska föras in i historieböckerna för denna Vintercupsomgång är alltså:

Placering Namn Poäng
1 Sommis 6p
2 Peter 5p
3 Christer 4p
4 Robert 3p
5 Anders 2p
6 Amelie 1p

Tack för gott sällskap och hårt motstånd! Smile

dag
dags bild
Medlem: 2008-10-03

Kul!

Tyvärr kunde jag bara vara med som fotograf de första två etapperna, sen bar det av på mer allvarstyngda uppgifter i verkligheten... Sad

/Dag

The Dickster
The Dicksters bild
Medlem: 2008-11-09

Fränt!

Jag har inget att skylla på egentligen, jag tyckte det var kallt och långt in till stan. Dessutom ville jag åka skidor (halva tiden för påklädning men ändå mindre frysande). Imorrn däremot blir det cykel, klockan TIO vid macken - TIO.

/D


IWBMATTKYT

Peter_K
Medlem: 2009-07-13

Stort tack till arrangören/arrangörerna för finfint rekade och omväxlande etapper. Den som var väderansvarig borde få förnyat förtroende på den posten, underbart solsken och precis lagom kallt. Det var jätteskoj!