Resultat Vintercup #5 2010

Så var då det sista och avgörande loppet i årets vintercup avgjort! Vädret var fantastiskt med blå himmel, fågelkvitter och en värmande sol. Det enda som störde friden en aning var lätet av ansträngda cyklistlungor.

För att göra upp om segern i dagens lopp möttes cyklisterna två och två och spurtade uppför en brant backe. När en spurt var klar var det bara att vända nerför backen för att möta en ny kombattant. För att jämna ut oddsen användes ett handikappsystem där den långsammare cyklisten i ett heat fick starta lite längre upp i backen.

Startfältet var rätt jämnlångsamt, med ett undantag: Sommis. Han var istället jämnsnabb, och fick bara stryk i någon enstaka spurt när handikappsystemet spelade honom ett spratt.

Slutresultatet av loppet blev som följer:

# Åkare Segrar Poäng
1 Sommis 5 5
2 Peter K 4 4
3 Christer 3 1
3 Åberg 3 1
3 Dag 3 1

Innan loppet hade Åberg och Christer delad ledning i totalställningen, och eftersom de även delade tredjeplatsen under dagens race verkade det som att cupen stod utan en ensam segrare.

Detta går ju icke för sig! Därför beslöts att de skulle göra upp om cupen i en sista spurt uppför backen. Tyvärr hade loppet tagit sin rätt på de båda cyklisterna. Åberg var alldeles grå i nyllet, medan Christer mest stod framlutad och dreglade. Spurten som följde blev lite avslagen, kan man säga. Efter en kortare diskussion beslöt vi att underkänna den avgörande spurten. Istället fick de göra upp i en omgång sten-sax-påse, som Christer något förvirrat lyckades vinna!

Vi hyllade därefter en överlycklig Christer till segern i årets Vintercup!

Senare samma kväll upptäckte vi att ett misstag av kolossalformat begåtts! Det var i själva verket Sommis som tagit hem totalsegern! Det verkade ju som att han var alldeles för långt efter i sammandraget, men regelverket är så glasklart att vi inte kunde läsa in en annan tolkning ens efter en extra flaska vin. Sommis vann Vintercupen. Grattis till Sommis!

dag
dags bild
Medlem: 2008-10-03

Nästan tre månader senare: Här är videon från loppet!

Väcker lite ljuva minnen, eller hur? Nästan så man längtar efter nästa vinter! Smile

/Dag

åberg
åbergs bild
Medlem: 2008-11-09

Aah, ingen gegga Smile