Vidingsjöbanan avstängd!

Vidingsjöbanan temporärt avstängd pga av mjuka markförhållanden nu i snösmältningsperioden!
Var vänlig att respektera det så får vi en riktigt bra bana så fort det blir torrare i skog och mark!

Se Lasses inlägg i Fejangruppen:

"Nu när värmen gör sitt intåg är det dags att tänka på sitt cyklande i skogen. Vi stänger vidingsjö banan nu och ett tag framåt. Samt så kör ej på de leriga delarna i Valla. Trist nu men desto bättre när det torkar igen. Sikta på lite grusvägar ett tag. Cool Följ allemansrätten så får vi bättre stigar."

Det finns andra hyfsat "lokala" alternativ för stigcykling under tiden som Vidingsjöbanan får torka upp.

/mvh leriga hälsningar Styrelsen

Punkakungen
Punkakungens bild
Medlem: 2004-10-04

På allmän begäran så vill jag bara poängtera att Vidingsjöbanan fortfarande är avstängd av samma anledning som tidigare, dvs snösmältningen som gjort banan mjuk så att den lätt blir sönderkörd vilket inte är i linje med vad allemansrätten säger.
Dessutom drabbar det oss själva när väl banan är torr och åkbar.

På ungdomsträningen igår (tisdag 10/4) så provades blåa slingan samt en liten del av ml12h-banan in mot östgötaleden och vidare in på gula mellan berghällarna tillbaka in mot portalen.
Vi konstaterade att banan blivit torrare än i helgen men ännu är alldeles för mjuk för att klara av det som under 2017 blivit "normal" belastning av 270 betalande medlemmar plus alla andra.

Banan kommer således att bli stäng och förblir så tills annat meddelas och styrelsen/bangruppen plockar ner avspärrningarna. Fortsätter torkvädret med plusgrader, solsken och blåst så är det positivt för ett tidigare öppnande än om det kommer massa regn.

Styrelsen/bangruppen har nästan daglig koll på banan så öppning av banan kommer inte att "lagga" speciellt lång tid utifall att någon undrade över hastigheten på agerande. Wink

/Med leriga hälsningar, styrelsen och bangruppen genom Niklas L (ordf.)

Det är bättre att cykla i lera och sörja än att... ehh, eller vänta nu...?! :-\

Punkakungen
Punkakungens bild
Medlem: 2004-10-04

Tack för ert tålamod alla stigcykelsugna leror för att ni tålmodigt respekterat den temporära avstängningen av Vidingsjöbanan! (Inte många cykelspår)

Några i styrelsen och bangruppen har idag (söndag 15/4) varit ute och rekat lite i både Valla och Vidingsjö. Det är världens skillnad om vi jämför med förra helgen men vi har beslutat att hålla Vidingsjönbanan stängd under veckan (arbetsveckan) som kommer också, eftersom banan på ett antal ställen är alldeles för blöt och mjuk vilket gör att vi kommer köra sönder banan.

När öppnar banan då?!?

Planen är som väderprognosen ser ut att öppna Vidingsjöbanan kommande lördag den 21/4.
Det kommer gissningsvis att ske när vi brukar träffas för att cykla, dvs fram på förmiddagen runt kl 10. Men är ni väldigt morgonpigga och där jättetidigt på lördag så är det OK att runda avspärrningarna eller ännu bättre hjälpa till med att snyggt plocka ner dom. Materialet ska tillbaka till containern.

Vad gäller Vallabanan då? Det spåret har torkat upp mycke bra och det ser riktigt positivt ut inför kommande veckas premiär av Vallacup 2018! Det fanns idag några blöta ställen men fortsätter det att torka upp så blir det riktigt bra. Det sedvanliga krondiket ut mot cykelbanan vid Lambohovsleden är t o m torrt! Lite värre är det inåt skogen i samma dikes förlängning. Där är det lite blötare plus några ställen till mitt på banan där det är skuggsida och där med lite blött.

Så s n a r t så!!! Håll ut så har vi snart en jättefin, torr och snabb bana!

/mvh varma torkvänliga hälsningar styrelsen, bangruppen

Det är bättre att cykla i lera och sörja än att... ehh, eller vänta nu...?! :-\

Johnny
Johnnys bild
Medlem: 2004-07-05

Rekade en liten del av Vidingsjöbanan i dag fred 20/4.

Förvånande torrt från "Plåtis Bro" till Korpvallen. Även vid snötippen.
Om övriga banan vet jag intet.

/Johnny