Hänsyn till banan och ev avspärrningar!
Hänsyn till banan och ev avspärrningar!

Vidingsjöbanan - RESPEKT och kärlek! <3

Bilder
Rakt fram till droppet är OK att cykla men inte till höger.
Rakt fram till droppet och ner över dikesspången är OK att cykla.
Landningszonen är nästan klar men det ska blir en berm till här innan allt är klart. (det här är ett skottkärrespår)

Vidingsjöbanan har under 2017 utvecklats en hel del som säkert många av Er medlemmar har noterat och även positivt återkopplat till både bangrupp och styrelse vilket vi tycker är jättekul!
Vi i Mera Lera MTB har stora planer för att fortsätta jobba med och utveckla Vidingsjöbanan under 2018 både för de som är nya på det här med mountainbike men även för de mer erfarna cyklisterna som önskar lite tuffare utmaningar!

Nu ligger det till så att det bygge som pågår på höger sida om själva startrakan efter Mera Lera MTB-portalen INTE är klart och det har dessutom varit avspärrat med stockar och dyl. som någon/några tagit bort vilket vi gärna ser utförs av eller minst sker i samråd med bangruppen eller styrelsen. Bangruppen har lagt ner hundratals ideella arbetstimmar på banan under 2017 de blir väldigt besvikna när de inte får slutföra "åkattraktionerna" innan de börjar att användas. Dessutom finns det både en säkerhetsaspekt i det hela samt att det är kutym i mountainbikekretsar att "de som byggt åker först" och självklart vurmar vi i Mera Lera MTB för traditioner också!
Jag tror och hoppas innerst inne att det inte är några medlemmar som gör sånt här men i och med detta budskap vill vi i styrelsen och i synnerhet den banarbetsgrupp som börjat att ta form under 2017 med Kristofer och Plåtis i spetsen; Budskapet lyder:

  • Respektera avspärrningar!
    De finns där av säkerhetsskäl för att "åkattraktioner" inte är färdiga eller att delar av banan är trasig alternativt pga av tex väderförhållande temporärt är avstängd. Respekterar vi inte det så kommer alla att lida av det senare på något sätt!

  • Alla medlemmar är ambassadörer!
    Informera och förklara för de som önskar nyttja banan! Här hjälper vi i bangruppen och styrelsen gärna till och vi finns presenterade här på hemsidan och nås antingen via klubbens mejladress eller så figurerar vi på sociala media så vi är inte svåra att få tag på!
    Vi efterfrågar återkoppling och vill självklart att så många som möjligt nyttjar och uppskattar banan samt även gärna blir medlemmar och kommer in i Mera Lera-gemenskapen men det måste ske med respekt mot de som jobbar med banan och mot själva banan.

Vidingsjöbanan är klubbens ryggrad så den måste vi gemensamt vårda och ta ansvar för!

Må 2018 blir ett riktigt gött mtb-år med mycket kärlek till mountainbiken!!!

/bangruppen genom Niklas L (ordf.)