Vintercup #2 2014 - resultat

Bilder
Stigen snirklar sig fram genom skogen. Det första heatet kördes i knepig kramsnö, men mot slutet blev det betydligt mer lättkört.
Stigen snirklar sig fram genom skogen. Det första heatet kördes i knepig kramsnö, men mot slutet blev det betydligt mer lättkört.

Vinterkungen Micke Smedéus slår till igen, och vinner årets andra deltävling i Vintercupen!

En spurttävling är nästan ett stående inslag i Vintercupen, och 2014 skulle minsann inte vara sämre!

Konceptet liknade det vi kört förr: många heat, återsamling efter varje, och omkörningsförbud större delen av banan. Allt upplagt för en grisspurt varannan minut, alltså! Efter avslutad spurt fick man plocka ett buntband som belöning.

Denna gång körde vi 15 rundor, vilket nog de flesta upplevde som precis lagom. Lasse tyckte eventuellt att det var en gång för mycket. En eloge till honom för en uttömmande insats! Star

Alla deltagare skötte sig exemplariskt, förutom ett mindre myteri då de vägrade lyda order när tävlingsledaren försökte ändra reglerna mitt under loppet. Det var snudd på att minuspoäng delades ut till allihop, men ni kommer undan med en varning den här gången. StareWink

Efter loppet fick vi äntligen svar på den eviga frågan: hur långt är ett snöre?

Buntbandens totala längd var nämligen det som avgjorde det hela. Micke vann med hjälp av ett antal prispallsbuntband med ganska god marginal. Grattis!

Resultat

 #  Åkare
1 Micke Smedéus
2 Anders Bergström
3 Niklas Olsson
4 Dick Vizins
5 Dag Helstad
6 Bertil Staberg
7 Lasse Eriksson
8 Amelie Magnander
9 Roger Anborén