Vintercupen 2010

2010 har börjat med riktiga vinterlandskap, så då måste vi ju ha en vintercup också - den sjätte i ordningen!

Som vanligt hålls vintercupen i vänskaplig anda med ofta lite annorlunda regler mot vad sommarhalvåret brukar bjuda på. Och som vanligt är vi helt utlämnade till kung Bores påhitt. Det kan bli snöskottning eller nyckelpigeskådning - ingen vet!

En sak är dock säker - ett vintercuplopp ställs aldrig in. Har inte hänt hittills, i alla fall!

En deltagare i ett lopp får tillgodoräkna sig n+1 poäng, där n är antalet andra deltagare som vederbörande lyckas klå under loppet. Vem man klår är upp till reglerna för varje enskilt lopp att bestämma. Oftast ses hastighet som något att eftersträva, men det kan vara andra faktorer som avgör resultatlistan.

Totalresultatet i cupen beräknas genom att man för varje deltagare räknar ihop de fyra högsta delpoängen och adderar ihop dem. Flest poäng vinner.

Fast inget av ovanstående behöver du egentligen bry dig om - det enda du behöver känna till är att du ska boka följande lördagar i din kalender:

  1. 23 januari
  2. 6 februari
  3. 20 februari
  4. 6 mars
  5. 20 mars

Normal starttid är kl 10.00, men kolla här på hemsan och / eller på forumet för detaljerna. Eftersom vädret är nyckfullt kan vi inte bestämma exakt var, hur och när loppet kommer att köras förrän ett par dagar innan.

För totalresultatet - se Vintercupen 2010 - slutställning och summering.